Cosmetische artsen - Glance Skin Institute

Filler Cottage

Voor iedereen die de stap wilt zetten naar een cosmetische behandeling door een arts, maar dit wel in een vertrouwde omgeving willen doen hebben wij de samenwerking met Filler Cottage opgezet.
Kirsten Schlink en Machteld Ibelings zijn beide werkzaam als cosmetisch arts binnen de groep van Filler Cottage.
De filosofie van Filler Cottage is om mooie en natuurlijke resultaten te bereiken op het gebied van huidverbetering en huidverjonging met gebruik van botox en fillers.

Stoor jij je aan die fronsrimpel, wil jij de contouren van je gezicht liefst wat strakker hebben of heb jij medische problemen zoals overmatig transpireren of migraine? Dan kunnen Kirsten en Machteld je goed helpen met hun behandelingen.
Hieronder lees je wat de werking en het resultaat is van fillers en botox.
Wil jij meer weten wat zij voor jou kunnen betekenen of wil jij een persoonlijk advies? Dan kun je ook eerst een vrijblijvende afspraak maken met hen.

Alle afspraken verlopen via Filler Cottage zelf en kun je heel makkelijk online inplannen via onderstaande button.
Je komt via de button op de website van Filler Cottage terecht waar je locatie Goes kunt selecteren en een afspraak kunt inplannen.
Iedere maand is een van de cosmetische artsen bij ons aanwezig in de salon.

https://glanceskininstitute.nl/wp-content/uploads/2023/03/7-320x320.jpg

Fillers

Hoe werkt een Filler?

Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gezicht. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippen plooi en het corrigeren van afhangende mondhoeken, het vergroten van het lipvolume, opvullen van de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip of het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen.

De meest veilige en dus meest gebruikte fillers zijn de hyaluronzuurfillers. Hyaluronzuur is een stof die ook in je eigen huid voor komt. Doordat het hyaluronzuur in de filler organisch afbreekbaar is, wordt de filler langzaam opgeruimd door het lichaam. Het resultaat houdt ongeveer 9-18 maanden aan, hierna dient de behandeling te worden herhaald. Bij Filler Cottage wordt Stylage gebruikt, vanwege de natuurlijke resultaten, de mogelijkheid om de filler weer op te lossen en het langdurige resultaat.

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt vaak niet langer dan 30 minuten.

Nadat de cliënt plaats heeft genomen in de behandelstoel markeert de arts het te injecteren gebieden met een huidpotloodje. Vooraf wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen.
Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje, een injectie of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje wordt de filler in de huid geïnjecteerd. Tenslotte wordt de filler in vorm gebracht door stevig te masseren.

De hoeveelheid filler die nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, de kwaliteit van de huid en de diepte van de rimpels. Tijdens de intake zal dit worden besproken en kan een precieze inschatting worden gemaakt van de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Wat mag wel/ niet na de behandeling?

Na een filler behandeling is het aan te raden om twee weken lang niet onder de zonnebank of in de sauna te gaan. Ook beautybehandelingen kun je beter uitstellen tot twee weken na de behandeling. Na een fillerbehandeling kun je de roodheid en zwelling die optreedt tegen gaan door te koelen, dit wordt dan ook aangeraden om te doen. Er bestaat altijd een kans op het ontstaan van een bloeduitstorting. Deze trekt over het algemeen binnen twee weken vanzelf weg.

Het is belangrijk om het behandelde gebied minimaal drie uur met rust te laten, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Na die tijd kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren. Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes wordt aangeraden om twee weken lang een hoge zonnebrand factor te gebruiken.

Let op: Indien u een corona-vaccinatie krijgt, is het advies om in de 2 weken voorafgaand en de 2 weken na de vaccinatie geen filler behandeling te ondergaan. De reden hiervoor is dat door de vaccinatie de gebieden waar zich fillers bevinden, kunnen reageren met roodheid en zwelling en pijn. Gelukkig is deze bijwerking van het vaccin erg zeldzaam. Heeft u toch klachten van de fillers na een corona-vaccinatie neem dat contact op met de kliniek.

Botox

Wat is Botox?

Botox (botuline toxine) is een medicijn die de spieren ontspant en rimpels doet vervagen. Het wordt al sinds 1989 gebruikt als een effectief spier-ontspannend middel in de algemene geneeskunde.  In de cosmetische geneeskunde wordt botox voornamelijk toegepast voor het behandelen van de fronsrimpel, de kraaienpootjes en de rimpels in het voorhoofd. Het resultaat blijft gemiddeld 3-4 maanden zichtbaar. 

Een minder bekende toepassing van botox is die bij overmatig transpireren. Door het injecteren van botox in bijvoorbeeld de oksel of handpalm komt de zweetproductie voor ongeveer 6 maanden stil te liggen. Botox kan ook een uitkomst zijn bij hoofdpijn of migraine klachten. Een echt wondermiddel dus!

Botox werkt niet direct maar heeft een inwerktijd die ligt tussen de 2 dagen en 2 weken, dit is per persoon verschillend. Het betekent dat het effect van de injectie pas enkele dagen later zichtbaar zal zijn. Er zijn 5 verschillende merken botox op de markt die allemaal dezelfde stof Botuline Toxine A bevatten. Filler Cottage werkt met het Merken Azzalure en Dysport vanwege de goede resultaten.

Hoe gaat de behandeling?

De botox behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren cosmetisch arts en duurt vaak niet langer dan 20 minuten.

Nadat de cliënt plaats heeft genomen in de behandelstoel markeert de arts het te injecteren gebied met een huidpotloodje. Vooraf wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd om infecties te voorkomen.
Indien gewenst kan het gebied worden verdoofd door middel van een zalfje, een injectie of het gebruik van een coolpack. Vaak is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje wordt tenslotte de botox in de spier gespoten.

Hoeveel injecties er nodig zijn, hangt van het aantal te behandelen zones af.  Een voorbeeld van 1 zone is de frons, de kraaienpootjes of het voorhoofd. Voor botox frons zijn er meestal 5 injecties nodig.

Wat mag wel/ niet na de behandeling?

Er wordt geadviseerd om na een toxine inspuiting 24 uur niet te gaan sporten en niet in een sauna te gaan. Dit is om het verspreiden van de toxine te voorkomen. Let op: koelen na een toxine-behandeling kan het effect van de toxine verminderen. Je kunt dit dus beter niet doen.

De eerste 3 uur na de behandeling kun je beter niet masseren in het behandelde gebied. De meest gevreesde complicatie van een toxine behandeling is een afhangend ooglid. Om dit te voorkomen is het verstandig om bovenstaande adviezen op te volgen.

Na 3 uur kun je voorzichtig je gezicht reinigen, opmaken of een lauw warme douche nemen. Na 24 uur kun je weer gebruik maken van de zonnebank en sauna. Ben je gevoelig voor pigment vlekjes dan is het aan te raden om de eerste week na de behandeling zonnebrand crème (factor 50)  te gebruiken.

https://glanceskininstitute.nl/wp-content/uploads/2023/03/7-320x320.jpg